Ministrul Finanţelor, Marcel Boloș, a decis să limpezească apele în ceea ce privește contribuția la Pilonul II de pensii private,  în contextul unei perioade pline de incertitudine și dezbateri pe tema evoluției sistemului de pensii din România.

Nu vom amâna creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii iar toate aceste speculaţii şi zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

„Nu vom amâna creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii. Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculaţii şi pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculaţii şi zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu”, a subliniat ministrul Finanţelor.

Statul la coadă a devenit o mină de aur. Cum fac bani „descurcăreții” din Buzău din acest fenomen

El a reafirmat, însă, că problema sustenabilităţii deficitului rămâne deschisă şi implică identificarea unor soluţii care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară.

„Echipa MF analizează cu atenţie diferitele opţiuni care sunt prezentate la nivelul coaliţiei de guvernare şi calculează impactul pe care îl pot genera. Deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliţie. Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituţiei noastre va respecta transparent toate etapele de elaborare, avizare şi aprobare”, a mai arătat Boloş.

Articolul precedentSchimbare uriașă pentru magazinele din București. Se pregătesc modificări importante de program
Articolul următorȘoc pe piața bancară din România – Banca Transilvania ar urma să cumpere OTP Bank