Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat joi că a renunțat la angajarea în minister a Florinei Prisecariu, o funcționară acuzată de colaborare cu Securitatea, ca poliție politică, și cu o decizie în instanță în acest sens. 

Claudiu Năsui a aunțat pe Facebook faptul că a renunțat la transferul directoarei cu probleme, afirmând că intenția sa afost doar de a completa schema de personal din Minister.
Ministrul USR-Plus a recunoscut că nu cunoaște multă lume la stat, așa că a căutat cât de bine a putut. „Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie.
Am renunțat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situația creată.”
Ca urmare a criticilor cu care s-a confruntat din momentul în care propunerea a ajuns în spațiul public, Năsui a ținut să precizeze că familia sa nu are nicio treabă cu Securitatea. „Am crezut că minciuna aceasta se va termina odată cu campania. Ca să fie clar, familia mea nu a avut nicio legătură, de niciun fel, cu fosta Securitate, nici înainte de revoluție și nici după.”

O apropiată a lui Eugen Teodorovici, Florina Prisăcaru s-a transferat de la Ministerul Finanțelor la Curtea de Conturi odată cu plecarea Guvernului Dăncilă, potrivit G4Media. În 2019, Prisăcaru a primit în 2019 verdict de colaborare cu Securitatea, a atacat decizia, dar a pierdut procesul la Curtea de Apel București. Decizia nu este, însă, definitivă.

Claudiu Năsui a devenit președinte al USR București după ce Roxana Wring, fosta șefă a organizației, a demisionat ca urmare a unei decizii CNSAS de colaborare cu Securitatea.

Articolul precedentTransparency International: România rămâne între cele mai Corupte trei țări din UE
Articolul următorTurcan: Nicio Pensie nu scade la recalculare. Până la apariția noii Legi, se aplică legea în vigoare