Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici promite că se va întâlni mult mai desc cu reprezentanţii mediului de afaceri. Nu e prima dată când dă semnalul unei astfel de apropieri de business.

 

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, susţine că reprezentanţi ai Finanţelor şi cei ai Fiscului se vor întâlni cu cei ai oamenilor de afaceri cel puţin o dată pe lună, pentru a discuta subiecte de interes pentru cei din urmă.

Teodorovici, a discutat, luni, cu reprezentanţii mediului de afaceri, respectiv cu unele dintre cele mai importante cinci organizaţii ale acestora, o serie de teme de interes propuse de mediul de afaceri, menţionează Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Ministrul Finanţelor s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ Româno-Americane (AmCham), Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK), Camerei de Comerţ Româno-Franceze (CCIFER), Confederaţiei Patronale Concordia şi ai Consiliului Investitorilor Străini (CIS).

Aceste organizaţii s-au numărat printre cei mai activi opozanţi împotriva modificărilor fiscale făcut de Guvernele PSD-ALDE, din 2017 până în prezent, inclusiv pentru OUG nr. 79/2017 (Revoluţia fiscală, introdusă de ministrul Ionuţ Mişa) şi OUG nr. 114/2018, care a introdus taxa pentru bănci (modificată de OUG nr. 19/2019) şi alte majorări de taxe pentru firmele din energie, telecom şi o creştere semnificativă a cerinţelor pentru administratorii fondurilor Pilonul II de pensii.

Articolul precedentSociete Generale concediază 600 de oameni
Articolul următorDeficitul balanței comerciale a explodat!