Ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, i-a îndemnat luni pe concetăţeni să continue să ia masa în oraş şi după expirarea schemei guvernamentale care prevede subvenţionarea meselor la restaurant.

Această schemă urmează să expire marţi, 1 septembrie.

Iniţiativa ‘Eat out to Help Out’ (Mănâncă în oraş şi ajută) a fost destinată să ajute sectorul ospitalităţii, care a fost afectat în mod deosebit de pandemia de coronavirus. Conform acestei scheme, în luna august, cei care au luat masa în primele trei zile ale săptămânii la restaurantele participante la program au beneficiat de un discount de 50% pentru orice comandă, reducerea fiind de până la 10 lire sterline pentru fiecare persoană, inclusiv copiii, Guvernul acoperind diferenţa.

Potrivit datelor publicate de portalul online Open Table, schema a fost atât de populară încât peste 64 de milioane de mese au fost luate în oraş în cadrul acestei iniţiative.

„Această schemă ne reaminteşte de ce ne place să luăm masa în oraş şi îi îndemn pe cetăţeni să menţină acest elan şi să ajute în continuare la relansarea noastră economică. Vreau să mulţumesc celor care s-au reîndrăgostit de localul lor preferat, managerilor care au petrecut săptămâni pentru a se asigura că restaurantele lor sunt sigure, precum şi şefilor, ospătarilor şi ospătăriţelor din întreaga ţară care au muncit din greu…tuturor celor care au ajutat la protejare a 1,8 milioane de locuri de muncă din sectorul ospitalităţii”, a spus Rishi Sunak, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Cifrele Open Table arată că numărul mediu de locuri ocupate la restaurante în zilele de luni, marţi şi miercuri ale lunii august a acestui an a fost cu 95% mai mare faţă de perioada similară din 2019.

Premierul britanic Boris Johnson a introdus o carantină naţională în luna martie, iar luni Trezoreria britanică a anunţat că aproximativ 80% dintre firmele din industria ospitalităţii au încetat activitatea în aprilie, iar 1,4 milioane de muncitori au fost trimişi în şomaj, cel mai mare număr din orice sector.

Mai multe lanţuri de restaurante au anunţat deja că vor continua să ofere discounturi şi în luna septembrie. 

Articolul precedentMiliardarul indian Sanjeev Gupta a devenit proprietarul bancii BRCI
Articolul următor100% TU DECIZI. Adrian Gâdea, săracul politician bogat și sifonarea banului public

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau