Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a precizat, la Realitatea PLUS, că se alocă 200 de milioane de euro pentru fermieri. De asemenea, acesta a afirmat că anul trecut, România a aruncat la gunoi 2 milioane de tone de mâncare.

Întrebat ce am putea face pentru a ajuta toți românii aflați în pragul sărăciei, ministru a răspuns: „Sunt acele măsuri de sprijin pentru cei aflați în risc și cele care se aplicau în trecut. La categoriile vulnerabile se alocă un pachet de alimente în valoare de 170 de lei pe lună, pentru cei care nu își permiteau coșul zilnic.

Despre cei pe care îi putem ajuta în preajma sărbătorilor, așa cum o fac românii de fiecare dată, eu și fermierii am avut mereu campanii de sprijin pentru oamenii aflați în risc sau persoane sau familii vulnerabile. Eu fac apel la fermieri și la colegii mei să sprijine, atât cat pot, pe cei care nu își permit să aibă pe masa de Paște tot ceea ce își doresc.  

Ajutoare către fermieri noi dăm constant. Toate formele de sprijin care sunt direcționate către firme sunt condiționate de regulile ajutorului de stat impuse de Uniunea Europeană. Nu ai cum să ieși din cadrul acestora”, a precizat ministrul Agriculturii, în cadrul emisiunii ”Legile Puterii”.

Adrian Chesnoiu, despre criza alimentară din România

„Anul trecut, în 2021, România a aruncat la gunoi  a aruncat la gunoi 2 miliarde de mâncare,2 milioane de tone, numai despre criză alimentară nu putem vorbi. Sunt măsuri de sprijin și Ministerul Agriculturii este implicat în combaterea risipei alimentare, în convingerea marketurilor în donarea de alimente, astfel încât aceste alimente să fie consumate și nu aruncate”, a mai afirmat ministrul, la Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMinistrul Agriculturii la Realitatea Plus. Prin schemele de sprijin urmărim ca cerealele să nu mai plece la export
Articolul următorInflație galopantă în luna martie: 10,15%. Alimentele s-au scumpit cel mai mult – peste 11%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau