Ministerul Economiei, în subordinea căruia se află ROMARM, a transmis că nu comentează reținerea de către procurorii DNA a directorului general, Gabriel Țuțu, alături de fostul selecționer Victor Pițurcă, în scandalul măștilor sanitare neconforme.

Având în vedere informațiile apărute astăzi în mass-media, referitoare la audierea şi reținerea de către DNA a directorului general  ROMARM, Gabriel Țuțu, vă transmitem faptul că Ministerul Economiei, respectiv conducerea autorității centrale, îşi rezervă dreptul de a nu comenta faptele ce servesc unei anchete penale în desfăşurare. Până la clarificarea situației de fapt, conducerea interimară a ROMARM va fi asigurată de directorul economic, a transmis Ministerul Economiei. 

„Compania Națională ROMARM SA, înființată prin Hotărârea nr. 969 din 19 octombrie 2000, este o societate de tip holding cu capital 100% românesc, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei. 

Vă subliniem faptul că la nivelul ROMARM se aplică prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului 109/2011, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, care stipulează că autoritățile publice tutelare nu pot interveni în activitatea de administrare și conducere a întreprinderii publice. Competența luării deciziilor de administrare și a deciziilor de conducere a întreprinderii publice și răspunderea, în condițiile legii, pentru efectele acestora revine consiliului de administrație și directorilor, dacă le-au fost delegate atribuțiile de conducere, sau, după caz, consiliului de supraveghere și directoratului.”

Articolul precedentAMENZI URIAȘE pentru cei care folosesc GREȘIT cardul de energie. Ce plăți sunt acceptate
Articolul următorComisia Europeană dă dreptate OMV. Compania NU TREBUIE să plătească taxa de solidaritate în România