Cei mai bogați 500 de miliardari ai planetei s-au îmbogățit în ultimele 6 luni cât unii doar visează: cu 852 de miliarde de dolari. Conform datelor actuale, primul semestru din 2023 a fost cea mai bună primă jumătate a unui an după 2020, când economia s-a prăbușit din cauza pandemiei de Covid-19. 

Cap de listă în cursa averilor rămâne Elon Musk. Fondatorul companiilor Tesla și SpaceX, care este deja cel mai bogat om de pe planetă, nu se oprește și vrea mai mult. După ce și-a lansat sateliții pe orbită, Musk și-a umplut conturile cu aproape 97 de miliarde de dolari în utlimele șase luni.

După el, îi urmează posibilul adversar din cușcă, Mark Zuckerberg, CEO-ul companiei Meta. În primul trimestru al anului, acesta a devenit mai bogat cu nu mai puțin de 58,9 miliarde de dolari. 

Urmează Jeff Bezos (foto)  și Larry Ellison, patronul uneia dintre cele mai mari companii de software din lume. Codașul din top este Bernard Arnault, acționarul majoritar al celei mai mari companii de bunuri de lux din lume.

Norocul nu a fost, însă, de partea tuturor. Averea indianului Guatam Adani, s-a redus cu 60.2 miliarde de dolari. Președintele grupului care îi poartă numele a bifat și un record rușinos: a pierdut într-o zi peste 20 de miliarde de dolari. 

Articolul precedentDoar 1 din 10 români mai are încredere în băncile din România. Supărările clienților, analizate într-un studiu
Articolul următorÎncepe valul de concedieri în marile companii din Europa. Ce se întâmplă în România