Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că miercuri începe emiterea și distribuirea a peste 2,5 milioane de vouchere sociale. Tichetele cu valoare nominală de câte 250 lei, acordate o dată la 2 luni, sunt destinate persoanelor cu o situație financiară precară, pentru a le ajuta să facă față mai ușor perioadei de criză. 

„Inițiativa acordării cu promptitudine a tichetelor sociale reprezintă în sine o serie de premiere în administrația centrală, efort care nu ar fi fost posibil fără o mobilizare și sincronizare a mai multor ministere, companii naționale și private”, a explică ministrul Marcel Ioan Boloș anvergura demersului prin care, în 2 săptămâni de la demarare, peste 2,5 milioane de români vor putea cumpăra alimente în această perioadă dificilă.

Calendarul distribuției voucherelor încărcate o dată la 2 luni, în 4 tranșe

La 17 mai, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat contractele cu instituțiile private care au câștigat achiziția directă și se vor ocupa de emiterea cardurilor: Edenred, Sodexo și UpRomania, livrarea către beneficiari fiind asigurată de Compania Națională Poșta Română cu care s-a semnat „Convenția de etichetare, colectare și distribuție a tichetelor sociale emise pe suport electronic” în data de 18 mai.

Mecanismul de distribuire prevede trei etape: emiterea cardurilor de către unitățile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), distribuirea prin intermediul CN Poșta Română și încărcarea valorică a cardurilor.

Voucherele sociale vor fi acordate în patru tranșe, reprezentanții MIPE având în vedere ca la jumătatea lunii iulie, după evaluarea implementării primei etape, să adapteze calendarul următoarelor tranșe pentru ca beneficiarii să poată utiliza cât mai urgent voucherele pentru achiziționarea alimentelor și meselor calde.

 

Imagine
Articolul precedentNicolae Ciucă: Nu cred că se pune problema modificării taxelor pentru companii
Articolul următorValul scumpirilor continuă – Criza ia amploare, fermierii anunță că producția de grâu va fi redusă cu 15% în acest an