Metroul este OPRIT! Protest spontan, circulație întreruptă (VIDEO + FOTO)

  Metroul din București nu circulă în această dimineață din cauza unui protest spontan al angajaților. Un protest spontan a izbucnit vineri dimineața la metrou. Circulația trenurilor este oprită. Sindicaliștii revendică faptul că nu vor primi mai mulți bani. La intrarea în stațiile de metrou este afișat mesajul „Protest spontan!”.

  „Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”, semnalează reprezentanţii Metrorex într-un comunicat.

  Ei subliniază, că, din cauza acţiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranţa membrilor acestuia, care se aflau pe calea de rulare, liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

  „Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureştenilor şi îi rugăm să înţeleagă că, deşi considerăm acţiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viaţa unor oameni. De asemenea asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acţiunile legale la dispoziţia noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă”, mai precizează reprezentanţii Metrorex.

  USML a organizat un protest spontan în stația Piața Unirii. USML a refuzat orice dialog cu conducerea Metrorex. Joi, spațiile comerciale deținute de Sindicatul Metrorex au fost evacuate de către conducerea instituției.

  USML a postat pe pagina de Facebook mai multe imagini cu protestul din subteran, le puteți vedea mai jos în articol:

  Articolul precedentNoile RESTRICȚII oficiale: „În weekend circulația va fi permisă până la 20, iar la firme/operatori economici până la 18:00”
  Articolul următorPrelungirea scutirii de la plata impozitului specific datorat de operatorii din HORECA cu 90 de zile, aprobată de Guvern