Garniturile metroului bucureștean ar putea circula la intervale mai mari de timp, iar în vagoane se va face mai puțină curățenia. Metrorex are datorii de peste 170 de milioane de lei către compania franceză Alstom, care se ocupă de întreţinerea trenurilor, iar aceasta a informat că va suspenda unele servicii.

De lunea viitoare, 11 iulie, Alstom nu va mai repara problemele apărute la aproape jumătate din trenuri, potrivit unui post TV. Mai precis, din 82 de garnituri, vor mai fi verificate doar 39.

De asemenea, nu se va mai face nici curățenie în interior, activitatea urmând a fi preluată de către angajaţii regiei de stat.

Într-un interviu recent acordat news.ro, președinetele pe Europa al companiei franceze a declarat că Metrorex datorează Alstom peste 33 de milioane euro, adică peste 160 de milioane lei, sumă ce corespunde unui an de plăţi restante. În prezent au fost deschise 2 acţiuni la Tribunalul Bucureşti.

Metrorex a comunicat că îşi va plăti datoriilela rectificarea bugetară. Liderii Metrorex au hotărât recent mărirea salariilor angajaţilor cu 7,5% din luna august, potrivit Club Feroviar.

Articolul precedentKlaus Iohannis a promulgat legea privind măsurile care se aplică clienţilor finali de energie electrică şi gaze naturale
Articolul următorApele Române: În marile orașe NU lipsește apa. Orașele mici și comunele, lovite de secetă – Rezerva de apă și restricțiile în CRIZĂ