ompania estimează totodată venituri totale de 923,95 milioane lei în acest an, comparativ cu 1,991 miliarde lei, cât îşi bugetase în proiectul de buget de la începutul anului.

Compania şi-a planificat cheltuieli cu investiţiile în sumă de 504,79 milioane lei. În proiectul iniţial privind bugetul de venituri şi cheltuieli erau prevăzute cheltuieli cu investiţiile de 1,051 miliarde lei. Metrorex a avut anul trecut pierderi de aproape 194 milioane lei.

De asemenea, Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei va fi pusă în funcţiune abia în iunie 2020. Acelaşi termen de punere în funcţiune a fost avansat şi de premierul Ludovic Orban la sfârşitul lunii noiembrie.

”Faţă de bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat, veniturile totale rectificate prezintă o reducere cu 53,60%, cheltuielile sunt reduse cu 55,28% pierderea brută fiind redusă cu 66,26%. Rectificarea, prin reducerea veniturilor totale este cauzată de nepunerea în funcţiune a obiectivului de investiţii Magistrala V. Cheltuielile de natură salarială, câştigul mediu lunar pe salariat prezintă diminuări ca urmare a reducerii numărului de personal, din cauza decalării termenului de punere în funcţiune a Magistralei V ( iunie 2020)”, arată nota de fundamentare consultată de News.ro.

Numărul de personal prognozat la finele anului este de 4.914 angajaţi, faţă de 5.861 salariaţi, cât arăta planul iniţial în proiectul de venituri şi cheltuieli.

Articolul precedentROBOR la trei luni, la cel mai înalt nivel din ultimele luni
Articolul următorTraficul de mărfuri în porturile maritime a crescut cu 10%