Fotbalistul Lionel Messi este sportivul cel mai rentabil pentru mărcile cărora le face reclamă pe Instagram, depășindu-l atât pe rivalul etern Cristiano Ronaldo, cât și pe baschetbalistul american LeBron James, arată un studiu Nielsen Sports, informează EFE.

Studiul de audiență măsoară numărul de urmăritori de pe Instagram și îl pune în corelație cu o serie de alți factori, între care și rentabilitatea economică adusă sponsorilor.

Astfel, Messi are 167 milioane de urmăritori, în creştere cu 27% în ultimul an, iar 37% dintre postări sunt sponsorizate. Argentinianul a adunatastfel 115 puncte.

Cristiano Ronaldo, atacantul lui Juventus Torino, se află în urmă cu doar 2 puncte, urmat de baschetbalistul LeBron James, starul NBA şi al echipei Los Angeles Lakers, cu 110 puncte.

Pe locul patru al clasamentului rentabilității pe Instragram se află vedeta cricketului indian Virat Kohli (109 puncte) și, la egalitate, jucătoarea canadiană de tenis Bianca Andreescu şi fotbalistul brazilian Neymar (107 puncte), informează Agerpres.

În cadrul studiului au fost analizaţi 6.000 de sportivi din cadrul a 21 de discipline diferite.

Articolul precedentApele Române anunţă că 30% din banii primiţi la rectificarea bugetară vor fi investiţi la acumularea Mihăileni
Articolul următorPandemia a afectat serios veniturile Castelului Bran! Jumătate dintre angajați vor fi dați afară!