Sistemul Medical MedLife, cel mai mare jucător pe piaţa de servicii medicale private din România, achiziţionează pachetului majoritar al companiei Centrul Medical Micromedica, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din Moldova.

Micromedica activează pe piaţa de servicii medicale private încă din 1995 şi oferă o gamă largă de investigaţii, de la consultaţii multidisciplinare pentru peste 28 de specialităţi medicale şi servicii de laborator, la investigaţii imagistice complexe.

Grupul are în componenţă şase unităţi medicale situate în oraşele Piatra Neamţ, Bacău, Roman, Bicaz, Roznov şi Târgu Neamţ, toate dotate cu echipamente medicale performante.Potrivit reprezentanţilor companiei, în 2018 unitatea a înregistrat o cifră de afaceri de 18 milioane de lei.

“Prin această achiziţie ne consolidăm poziţia în Moldova, fiind o zonă de maxim interes pentru noi. Am început să contribuim la dezvoltarea acestei pieţe încă din 2014 odată cu inaugurarea unei clinici de mari dimensiuni în municipiul Iaşi. Ne-am completat ulterior serviciile de ambulator cu cele de laborator şi spitalizare de zi, oferind abonaţilor dar şi pacienţilor fee for service servicii medicale integrate. Odată cu această tranzacţie, adăugăm pe harta noastră alte şase oraşe şi în felul acesta extindem şi mai mult graniţele pentru pacienţii din nord-estul ţării şi nu numai. Avem cea mai mare reţea de unităţi medicale proprii la nivel naţional fiind prezenţi deja în toate oraşele cu peste 150.000 locuitori. Vom continua să ne consolidăm poziţia şi sperăm să mai anunţăm şi alte achiziţii până la sfârşitul anului”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Grup.

Prin preluarea Centrului Medical Micromedica, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 26 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind spitalul Lotus Ploieşti.

“Activăm pe piaţa de servicii mdicale de 24 de ani şi am încercat permanent să îmbunătăţim gama de investigaţii, oferind pacienţilor servicii de calitate. Pentru noi, parteneriatul cu MedLife reprezintă o etapă importantă în evoluţia companiei. Ne bucurăm că ne alăturăm grupului lider de piaţă, că ne aliniem la standarde înalte de calitate şi că vom beneficia de experienţa şi cunoştinţele atât medicale, cât şi de management”, a declarat Stefan Botez, director general Centrul Medical Micromedica.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ′′M′′. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat peste 130 de unităţi medicale.

Articolul precedentEuro scade spre 4,75 lei
Articolul următorDoi din trei români sunt dispuși să o ia de la zero în carieră, ca răspuns al schimbărilor tehnologice