,,Actualul Guvern trebuie să demisioneze în urma votului de duminică, iar singura soluţie este formarea unui Executiv de uniune naţională, format de specialişti în politici publice, a declarat, miercuri, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), informează Agerpres.

„Guvernul, în ansamblul lui, trebuie să plece. Eu nu cred în această schimbare declarată în mod public. În continuare se întâlnesc între ei, nu ne-a chemat nimeni până acum să ne consultăm, se schimbă între ei, dar nu e o schimbare de paradigmă sau o înţelegere a ceea ce a însemnat acest vot. De astăzi încolo de ce credeţi că lucrurile se vor schimba? A dispărut din peisaj un om, iar sistemul a rămas la fel”, a arătat Jianu, care este şi membru în grupul de lucru pe turism în cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

El a precizat că singura soluţie este formarea unui Guvern de uniune naţională, cu specialişti în politici publice pe fiecare domeniu în parte.

„Referendumul a fost şi despre ordonanţele de urgenţă în domeniul economic. Multe asociaţii ale mediului de afaceri au transmis membrilor să voteze la referendum. De la începutul anului avem 33 de ordonanţe de urgenţă. Ce credeţi că se va schimba în acest regim de legiferare prin ordonanţe de urgenţă a actualului Guvern?”, a continuat Jianu.

Reprezentantul mediului de afaceri a mai spus că Parlamentul ar trebui să abroge, în prima şedinţă, OUG 114/2018, care este atât de nocivă pentru economia ţării.

Florin Jianu a fost ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat în Guvernul Grindeanu, demisionând la 2 februarie 2017.

Articolul precedentExportul de mărfuri restricționat companiilor nestabilite în Uniune  
Articolul următorAnunț de ultima oră despre vânzarea Prima TV