Altria, compania care produce ţigaretele Marlboro, discută cu o firmă canadiană producătoare de canabis o potenţială investiţie, informeză BBC.

Producătorul, compania Cronos Group a confirmat discuţiile dar spune că nu s-a ajuns la o înţelegere. Confirmarea vine după o serie de informaţii legate de interesul Altria în achiziţia Cronos, din dorinţa de diversificare a afacerilor.

Canada a legalizat, în octombrie, canabisul în scop recreaţional, fiind a doua ţară din lume care face acest lucru.

Cronos a confirmat, într-un comunicat, că „este angajată în discuţii privind o investiţie potenţială a Altria Group Inc. în cadrul grupului Cronos”. „Nu s-a ajuns la niciun acord şi nu există asigurări că discuţiile vor conduce la o investiţie sau la o altă tranzacţie care să implice companiile”, a precizat compania.

Şi alte mari companii au anunţat investiţii în marijuana. Proprietarul berii Corona, Constellation Brands, a declarat că va investi 4 miliarde de dolari în Canopy Growth, producătorul canadian numărul unu de canabis, aceasta fiind cea mai mare investiţie din industrie până în prezent.

Firma de tutun Imperial Brands investeşte în compania britanică de biotehnologie Oxford Cannabinoid Technologies, în timp ce un recent articol din presă anunţa că şi Coca-Cola a discutat cu producătorul canadian Aurora Cannabis despre dezvoltarea unei băuturi pe bază de marijuana.

Articolul precedentDeficitul bugetar, ameninţat de eliminarea impozitului pentru profesori şi medici
Articolul următorRomânii dau aproape 30% din venitul lunar pe mâncare