Marius Budăi anunță că România înregistrează în prezent un număr record al angajaților, în ultimii 10 ani. Ministrul Muncii precizează și că numărul contractelor de muncă se află la cel mai mare nivel din ultima decadă. 

Peste 6,68 milioane contracte de muncă sunt înregistrate în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, cel mai mare număr din ultimii 10 ani, a anunţat, luni, Marius Budăi, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Ministrul Muncii a precizat și că numărul de angajaţi este de asemenea la un nivel record, de 5,79 milioane, unul din motive fiind că există persoane care au mai multe contracte de muncă.

„Măsurile luate în ultimul an de guvernare în domeniile economic și social își arată efectele benefice! Avem cel mai mare număr de contracte de muncă înregistrate în REGES (Registrul General de Evidență a Salariaților) din ultimii 10 ani, și anume 6.683.885. Politicile publice eficiente au condus la creșterea numărului de contracte cu 109.053.

Numărul de angajați (există persoane care au mai multe contracte de muncă) este și el la un nivel record, de 5.793.592.

Cei mai mulți angajați sunt în industria prelucrătoare (1.175.775), comerț (1.075.786), construcții (567.177), transport și depozitare (486.531).

În același timp înregistrăm și cel mai mare număr de angajatori, care este de 735.410.
Menţionăm că nu fac obiectul declarării în registru unele categorii de lucrători, care sunt, însă, evidenţiate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cum ar fi: funcţionarii publici, militarii, personalul din justiţie, etc.”, a anunțat ministrul Muncii – Marius Budăi.

Articolul precedentPrețul gazelor naturale în Europa a scăzut sub nivelul de dinainte de război
Articolul următorRomânii mănâncă produse mai scumpe și mai puțin calitative decât europenii din Vest. Inflația, de 3 ori mai mare decât în alte țări de pe continent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau