Marius Budăi – ministrul Muncii a vorbit, luni, la Realitatea PLUS, despre stadiul procesului de recalculare a pensiilor și despre primele plăți ale pensiilor majorate începând cu această lună.

„Trebuie să avem până la finalul primului trimestru pe această reformă cu Comisia Europeană evaluată legea. Suntem în strânsă legătură cu comisia, avem mai multe reforme de îndeplinit”, a spus ministrul Muncii, la Realitatea PLUS.

Întrebat când vor avea oamenii pensii recalculate, Marius Budăi a răspuns: „Niciodată nu lucrez pe estimări vorbind de oameni. Eu vorbesc pe certitudini. Suntem în perioada de recalculare. Trebuie să avem o analiză foarte clară a inechităților de sistem, avem nevoie de un impact bugetar”.

Referitor la decalarea pensiilor, ministrul a spus: „Nu vorbim de întârziere. Din 2018, de când s-a schimbat calendarul de plată în datele de 1 și 15 ale lunii, în fiecare an explicăm același lucru: s-au făcut primele operațiuni, mâine vom face primele plăți către Poșta Română astfel încât chiar de mâine să fie virate pensiile către seniorii României”.

Vorbind despre voucherele sociale, acesta a spus că prima tranșă va fi dată în luna februarie și apoi la fiecare2 luni. Măsura va fi în vigoare pe tot parcursul anului 2023.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentO companie părăsește piața carburanților din România – Ce se va întâmpla cu benzinăriile
Articolul următorSalariile din zona euro cresc prea repede – Anunțul surprinzător făcut de șefa BCE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau