Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, că explozia inflației în luna aprilie este influențată de majorarea prețului energiei, iar o temperare depinde de „cum se mișcă Ministerul Energiei în perioada următoare”.

„Este posibil ca dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările, inflația să mai scadă, urmând să facem față inflației care vine din zona euro. E în funcție de cum se mișcă Ministerul Energiei în perioada următoare. Este record în toată Europa. Gândiți-vă, dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri, unde s-ar fi ajuns”, a afirmat Ciolacu.

Joi, președintele Klaus Iohannis a afirmat că vinovat de toate fenomenele macroeconomice ce au dus la scumpiri-record ale energiei, în special în Europa, este președintele rus Vladimir Putin, care a ordonat invadarea Ucrainei.

INS a anunțat, miercurea trecută, o rată anuală a inflației, în luna aprilie, de 13,76%. Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la energie, în special la gaze naturale, al căror preț a crescut cu 85% și la alimente. Pe ansamblu, în interval de un an mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 16,35%, cele alimentare cu 13,54%, iar serviciile cu 7,11%.

Articolul precedentGuvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru dezvoltarea infrastructurii Portului Brăila (danele 26 și 27)
Articolul următorTraficul pe autostrada Soarelui se va închide timp de patru nopţi, în intervalul orar 22:00 – 05:00