Liderul PSD Marcel Ciolacu îl contrazice pe ministrul Energiei Virgil Popescu și spune că plafonarea prețului la energie trebuie să se facă în funcție de consumul în timp real, nu în funcție de media anului trecut, când nu exista necesitatea economisirii. 

Marcel Ciolacu a mai precizat că ordonanța pe energie va fi modificată în Parlament, astfel încât bisericile și companiile de utilități sau transport să beneficieze de compensare. 

„Amendamentele la ordonanţa pe energie sunt în discuţie în acest moment în cadrul coaliţiei şi se va lua o decizie. Au fost mai multe propuneri. Ordonanţa se află în acest moment la prima cameră sesizată, la Senat, săptămâna viitoare se va da raportul, deja am convenit modificări pentru instituţiile de cult, pentru serviciile publice, respectiv companiile de apă, dar şi pentru companiile de transport. Aceste lucruri deja au fost convenite”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că tot în ordonanța privind anumite măsuri de sprijin în domeniul energie trebuie ținut cont și de situația fabricilor de medicamente. „Fabricile de medicamente generice au un preţ plafonat la medicamente, dacă nu intervenim, în acel moment acele medicamente dispar de pe piaţa din România. Cred că nu ne dorim acest lucru. Normal că, dacă statul a plafonat un preţ la anumite medicamente, să vină solidar şi să se încadreze în costurile de producţie. Sunt peste 2.200 de români care lucrează în aceste fabrici”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Articolul precedentMarcel Ciolacu a confirmat că schema de compensare cu 50 de bani a carburanților se prelungește
Articolul următorRecăderea Republicii Moldova