Liderul PSD Marcel Ciolacu a avut o reacție virulentă la adresa Consiliului Concurenței, care în opinia sa asistă impasibil la scumpirile carburanților, în condițiile în care cotațiile internaționale n-ar justifica asemenea majorări.  

„Ce mă miră pe mine este altceva. 120 de dolari pe baril era și acum un an sau doi și aveam la pompă prețul de 7,8 lei pe litru. Acum este tot 120 de dolari barilul, iar prețul este peste 9 lei. Eu vreau să vă întreb și pe dumneavoastră, și pe cei de la Consiliul Concurenței ce fac?” a întrebat, retoric, Ciolacu.

Când jurnaliștii prezenți la conferința de presă i-au transmis că, potrivit Consiliului Concurenței, o astfel de analiză poate dura până la 5 ani, liderul PSD a răbufnit. „Și noi în acești 5 ani ce facem?! Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenței își dau demisia și îi lasă pe unii să poată face niște anchete în timp real?“, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a afirmat că săptămâna viitoare, cel mai probabil, va fi emisă ordonanța de urgență cu măsuri antispeculă. „Ordonanța va conține instrumente clare, inspirate de măsuri similare celor din Germania. Și ei au făcut aceeași greșeală să reducă TV și au observat că prețurile nu scad corespunzător, și să vedem rezultatele, să nu trebuiască să așteptăm 5 ani”, a afirmat Ciolacu.

Declarațiile la minutul 13:16.

 

Articolul precedent2 din 3 români n-au niciun ban pus de-o parte, iar jumătate n-au bani de la o lună pe alta – SONDAJ
Articolul următorMinisterul Dezvoltării a aprobat toate cele 104 proiecte mature pentru distribuția gazelor, finanțate prin Programul ”Anghel Saligny”