Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că Legea off-shore, care va permite extracția gazelor din Marea Neagră, va fi o prioritate legislativă și va trece în ”câteva săptămâni” prin Parlament. Ciolacu a spus că dependența României de gazul rusesc este de 10%, iar dacă vom exploata gazele din Marea Neagră, atunci vom acoperi necesarul.

”Nu este nicio problemă să rămânem fără gaze naturale. Avem un an să ne pregătim pentru ce va fi iarna viitoare.  (…) Eu sper ca acest gaz rusesc să fie înlocuit în cea mai mare măsură cu gaz românesc. Știți că dependența noastră față de Rusia este cea mai mică din Europa, cred că 10%,” a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că legea off-shore, care va permite României să exploateze gaze naturale din Marea Neagră este o prioritate. „Sunt convins că în următoarele săptămâni va trece prin Parlament legea off-shore. Prioritatea gazului extras să fie industria românească! (…) Toată lumea a învățat ceva din această criză”, a spus Marcel Ciolacu.

În Marea Neagră românească există zăcăminte de gaze estimate de Agenţia Naţională de Resurse Minerale la aproximativ 200 de miliarde de metri cubi. România produce în prezent circa 10-11 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Articolul precedentRăzboiul din Ucraina bagă Europa în faliment. Invazia lui Putin ne scumpește pâinea
Articolul următorVirgil Popescu susține că România nu va avea probleme cu gazele naturale din cauza conflictului din Ucraina