Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat, în exclusivitate la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că planul strategic pentru atragerea celor 80 de miliarde de euro de la Comisia Europeană trebuie finalizat într-un termen scurt, adică până în luna octombrie.

“Avem pentru noul instrument de finanțare o provocare foarte mare pentru că trebuie să trimitem documentul strategic la Comisia Europeană, document care se numește “Planul național de relansare și reziliență”, așa l-a numit Comisia. Termenul asumat este luna octombrie pentru ca să trimitem draftul și apoi încep negocierile cu Comisia Europeană și se estimează ca până la sfârșitul lunii aprilie să avem finalizate aceste negocieri”, a declarat Marcel Boloș.

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că autoritățile române vor trebui să pună pe masa oficialilor Comisiei Europene contractele încheiate pentru a accesa fondurile până pe 31 decembrie 2022.

“Deadline-ul ca să avem contracte încheiate este 31 decembrie 2022. Prin urmare, avem un document strategic de elaborat într-o perioadă scurtă, iar la baza acestui plan trebuie să stea proiectele mature pe care România le are. Altfel, ne costă toată această lipsă de pragmatism, pe care eu sper să nu o avem, putem pierde bani, buget însemnat din resursele pe care România le are alocate”, a completat Marcel Boloș.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCirca 13.500 de credite au fost aprobate prin IMM Invest, zece bănci au solicitat o suplimentare a plafonului
Articolul următorRomânia nu a atras fonduri europene din cauza proiectelor slabe