Cel mai bogat ministrer este nevoit sa facă economii. Ministerul Fondurilor Europene condus de Marcel Boloș va tăia cu 10 la sută cheltuielile pentru bunuri și servicii, care vor consta în mai puțină hârtie și consumabile pentru angajați. Chiar și Marcel Boloș, care este cunoscut pentru averea lui, a devenit mai cumpătat. Acum se gândește de două ori înainte de a cumpăra ceva

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, recunoaște că cele mai mari scumpiri le-a simțit la cheltuielile cu hrana și utilitățile. Acesta a explicat și cum va face ministerul pe care îl conduce economii la hârtia și tonerul folosite de angajați, într-o declarație exclusivă pentru Realitatea PLUS.

„Sunt unul dintre membrii guvernului care am o anumită stare materială, dar cumpătarea aceasta în a face cheltuieli și a avea bugetul destul de limitat afectează ca și pe oricare altul, și nu este o perioadă foarte ușoară pentru români.

Ce cumpăram până ieri cu 10 lei, astăzi cumpăr cu 15 lei, peste tot. Nu cred că există loc unde să pui degetul și să nu găsești o scumpire. Trebuie să te gândești la traiul zilnic și la cheltuieli de două ori.

Sunt cheltuielile ce țin de funcționarea birourilor, de la hârtie, tonnere.

Deciziile astea punctuale de a reduce cu un grad, partea asta de încălzire a sediului administrativ, e o decizie rațională, vom încerca să aplicăm astfel de reducere, depinde cum se va simți în confortul termic al funcționarilor și ce se va decide la nivel de sindicat”, a mai spus Marcel Boloș în declarația exclusivă pentru Realitatea PLUS.

Articolul precedentȘoc pe piața de energie. În iunie 2022, exploatarea gazelor și petrolului s-a scumpit cu aproape 200% față de 2021
Articolul următorCulisele Statului Paralel: De ce și-au ascuns nababii gazelor românești veniturile URIAȘE