Dezvăluire neașteptată făcută de ministrul de Finanțe. Marcel Boloș a declarat, după asumarea răspunderii pe măsurile fiscal-bugetare, că naționalizarea pensiilor din Pilonul 2 de pensii a fost pe agenda Guvernului de coaliție condus de Marcel Ciolacu.

inistrul Marcel Boloș a anunțat luni seară, după asumarea răspunderii Guvernului pe noul plan de măsuri fiscal-bugetare, că naționalizarea pensiilor din Pilonul 2 ar fi fost discutată de coaliția PSD-PNL. Anterior, premierul Marcel Ciolacu a precizat că pilonul 2 de pensii nu a figurat pe lista discuțiilor din coaliție. Mențiunea a fost făcută de premier la Parlament, înainte de intrarea în sala de plen comun pentru prezentarea proiectulu ide lege privind măsurile fiscal-bugetare. 

Ministrul de Finanțe Marcel Boloș a anunțat marți seară că naționalizarea pensiilor din Pilonul 2 a fost discutată acum o lună de coaliția PSD-PNL, la propunerea cuiva „care nu face parte din structurile politice”, dar ideea a fost respinsă, relatează G4Media.ro.

„Astăzi am aflat şi având în vedere atribuțiile pe care le are un secretar de stat nu ştiu cum au ajuns să facă amendament. Nu cred, fiind un text care a ajuns în forma se pare cerută pentru amendamente, nu cred în această formă este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân. În fondul de pensii private sunt 103 miliare de lei care sunt şi discutăm de un număr de 8.2 milioane de oameni. Sunt nişte decizii pe care nu trebuie să le discutăm. Acest amendament nu a urmat calea oficială, deci practic el nu a ajuns să fie discutat în comisii. Eu nu ştiu să fi ajuns în comisii”, a spus Marcel Boloș, la o televiziune de știri, potrivit G4Media.ro.

Despre secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor din partea PSD, Daniela Pescaru, care a propus acest amendament, ministrul Boloş a spus că „este un profesionist foarte bun pe care îl are ministerul şi eu îl ştiu un profesionist de bună credință şi cu valori morale foarte corecte… Nu cunosc detaliile întregii povesti şi nici nu vreau să le cunosc pentru că o astfel de măsură nu cred că poate fi pusă în discuție şi în aplicare. Aici discutăm de active nete de 100 de miliarde de lei şi nu s-a pus în discuție. Este jenant să o întreb eu (pe Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, n.red.) de astfel de lucruri care sunt de acţiuni individuale. Nu pot eu să o demit, este de atributul domnului ministru”, a mai spus Marcel Boloș.

„Nu face parte din structurile politice. Prefer ca acest subiect să nu-l aprofundez pentru interesele ţării noastre. Pentru binele şi interesul României nu ar mai trebui să aprofundăm acest subiect. Instituțiile financiare se uita la noi. În calitate de ministrul al Finanţelor am spus că nu”, a mai adăugat Marcel Boloş, potrivit aceleiași publicații.

Deputatul PNL Florin Roman a precizat marți înainte de asumarea răspunderii în Parlament că articolul privind „naționalizarea” pilonului 2 de pensii de pe lista amendamentelor depuse de coaliție la proiectul de asumare a răspunderii Guvernului ar fi venit de la un secretar de stat din Ministerul de Finanțe.

„În timpul şedinţei de vot final, am primit pe grupul deputaţilor PNL o situaţie cu amendamentele pe care urmau să le susţină liderii de grup ai PNL şi PSD. Aici era şi un articol 7 care pentru noi a fost o surpriză totală, prin care practic se propunea o naţionalizare oarecum mascată a Pilonului 2 de Pensii, o propunere care vine de la secretarul de stat al PSD, doamna Daniela Pescaru şi doar vigilenţa noastră a făcut să observăm acest lucru”, a spus Florin Roman, citat de RFI România.

Articolul precedentCe spune ministrul Economiei despre taxa pentru românii care vor să-și petreacă concediul în străinătate
Articolul următorMoștenitorii Securității. Falsurile noii ”investigații” Recorder, demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă