Managerii de companii anticipează o stagnare a salariilor în a doua parte a anului 2018 și în proporție de 40%, față de 24% în 2017, se așteaptă ca personalul lor să rămână neschimbat pe parcursul acestui an, arată un studiu publicat, joi.

În ceea ce privește cifra de afaceri, 20% dintre companii, față de 29% la începutul anului, se așteaptă la creșteri ale cifrei de afaceri între 5%-10% în 2018

Referitor la profit, 21% dintre companii în a doua jumătate a anului, față de 30% în prima jumătate, se așteaptă ca profitul lor să crească cu 1%-5% în 2018

Privitor la angajații, 40% dintre companii în a doua parte a anului, față de 24% anterior, spun că se așteaptă ca personalul lor să rămână neschimbat pe parcursul acestui an

Referitor la salarii,  29% dintre companii în semestrul al doilea, față de 17% în primul semestru, spun că nivelul salariilor stagnează în 2018

La nivel de industrii, cea mai mare creștere a cifrei de afaceri de 20%-30% este previzionată de 20% dintre firmele din industria de IT, 18% dintre firmele din producția industrială și de 14% dintre firmele din comerț.

Cea mai importantă creștere a profitului, de peste 30%, o preconizează 30% dintre firmele din IT, urmate de 15% din producția industrială și 13% construcți și imobiliare care preconizează creșteri de 20-30%.

La nivel de industrii, 31% dintre firmele de producție industrială, 29% servicii profesionale, 28% comerț retail și en-gross, 17% din agricultură spun că vor crește numărul de angajați cu 1%-5% în 2018.

4% dintre respondenții participanți la studiu provin din companii cu cifra de afaceri mai mare de 100 de milioane euro, 5% din companii cu cifră de afaceri între 50-100 milioane euro, 11% cu cifra de afaceri între 10-50 milioane euro, 31% cu cifra de afaceri între 1-10 milioane euro și 49% sub 1 milion de euro cifră de afaceri. 44% dintre respondenți au funcția de CEO / Președinte / Director General.

xxx

Evoluția afacerilor din România în 2018 este o cercetare privind mediul de afaceri din România, realizat în a doua jumătate a anului. Această analiză este consecința nevoii de a înțelege mediul economic din România. Ea consemnează opinia companiilor respondente referitoare la evoluția cifrei de afaceri, profitului, investițiilor, numărului de angajați, salariilor.

Au fost adresate managerilor întrebările cele mai importante, care își găsesc răspuns până la urmă în contul de profit și pierdere sau în fluxul de numerar al companiei. Merită spus că, dacă despre  evoluția macro a economiei aflăm din statisticile oficiale, prin această cercetare aflăm despre evoluțiile prognozate ale companiilor, direct de la sursă.

Vezi studiul aici https://valoria.ro/portfolio/evolutia-afacerilor-h2-2018/

Articolul precedentAsigurarea la riscul cibernetic, analizată de ASF. Doar două companii oferă polițe.
Articolul următorBNR slăbește chinga. Leul reia deprecierea.

Comments are closed.