Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Finlanda că, în perioada 1-2 februarie 2024, va avea loc o grevă în mai multe sectoare ale economiei, ce va avea ca urmări, printre altele, perturbări în domeniul transporturilor aeriene şi ale celor în comun: tramvaie, trenuri de metrou şi cele din reţeaua feroviară de suprafaţă, precum şi majoritatea rutelor de autobuz – urban şi interurban.

Potrivit MAE, compania naţională Finnair va anula aproximativ 550 de zboruri.

”La greve participă şi membri ai Sindicatului pentru sectorul public şi al bunăstării, care lucrează pentru Finavia sau Airpro, angajaţi responsabili cu întreţinerea proprietăţilor, curăţenia şi securitatea aeroporturilor, precum şi Uniunea Piloţilor de Linie Aeriană, care îi reprezintă pe piloţii Finnair”, a transmis MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Helsinki: +35892413624, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul permanenţă al misiunii diplomatice a României în Finlanda: +358 50 553 35 86.

Se recomandă consultarea paginilor de Internet https://helsinki.mae.ro şi www.mae.ro.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „Recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, respectiv la 1 septembrie”
Articolul următorAu crescut taxele notariale pentru tranzacțiile imobiliare. Cât vor trebui să scoată din buzunar românii de anul acesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau