Luptă pentru preluarea grupului media Sky: Comcast ridică oferta la 26 de mld. de lire sterline

Comcast și-a îmbunătățit oferta de numerar pentru Sky, la 26 de miliarde de lire sterline, depășind cea mai recentă ofertă făcută Twenty-First Century Fox.

Compania a declarat că îmbunătățirea ofertei a fost recomandată de comitetul independent al Sky și că a alocat deja fonduri pentru a îndeplini condițiile acordului.

Cu doar o zi îi în urmă, Twenty-First Century Fox anunțase că își majorează oferta pentru providerul mass-media Sky la aproximativ 24,5 de miliarde de lire. Astfel, cei doi giganți media sunt în plin război al licitațiilor pentru grupul britanic de televiziune Sky.

Fox a ajuns inițial la o înțelegere, în decembrie 2016, pentru a cumpăra partea din Sky pe care nu o deține deja. Atunci când tranzacția a fost propusă pentru prima dată, autoritățile de reglementare din Regatul Unit și-au exprimat îngrijorarea că fuziunea îi va acorda lui Rupert Murdoch prea mult control asupra televiziunii și ziarelor britanice.

Autoritățile britanice i-au dat în cele din urmă lui Rupert Murdoch permisiunea de a prelua integral Sky. Noul secretar al culturii, Jeremy Wright, i-a dat undă verde lui Murdoch pentru a cumpăra partea de 61% din Sky pe care nu o deține deja, după o consultare finală cu privire la intenția de a-l face să vândă Sky News, pentru a-și reduce controlul asupra mass-media britanică.

Cu toate acestea, potrivit Comcast, gigantul mass-media britanic Sky a militat pentru îmbunătățirea ofertei, astfel încât cumpărătorul ar putea fi altul față de cel din planurile inițiale.

Reacția din piată de joi, adică o creștere a prețului acțiunilor Sky cu 3,4% până la 15,45 de lire sterline, a arătat că investitorii se așteaptă la cel puțin încă o rundă în războiul licitațiilor. Bătălia a atins noi culmi miercuri, când Fox a oferit 14 lire sterline pe acțiune doar pentru a fi depășită de Comcast, cu o ofertă de 14,75 de lire sterline pe acțiune, ducând valoarea Sky la 25,9 miliarde de lire sterline.

Articolul precedentTermenul de depunere a declarației unice a fost prelungit până la 31 iulie
Articolul următorRomânia mai are doi ani de creștere economică fară riscur, dar salturile mari s-au încheiat

Comments are closed.