Luni este, cel puțin teoretic, ultima zi în care contribuabilii care desfăşoară activităţi economice pot depune documente fiscale în format fizic la sediile ANAF. De marți, această operațiune se va, obligatoriu, prin intermediul platformei Spațiul Privat Virtual (SPV).
Potrivit ANAF, în situația în care contribuabilii/plătitorii nu transmis în format electronic, folosind SPV, cererile, înscrisurilor sau orice alt tip de document, acestea nu vor fi luate în considerare, chiar dacă sunt depuse în format fizic la sediile ANAF.
Sunt obligate să folosească acest sistem persoanele juridice, asocierile și alte entități fără personalitate juridică, persoanele fizice cu profesii liberale sau care exercită o activitate independentă ca persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale.
ANAF recomandă contribuabililor să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea în Spațiul Privat Virtual, până la data de 1 martie, pentru a evita eventualele efecte negative, cum ar fi pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscală, aplicarea unor amenzi, etc.
Spațiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile, care poate fi accesat direct din pagina principala anaf.ro.
Articolul precedentRusia este pe cale să fie dată afară și din Organizaţia Mondială a Turismului
Articolul următor