Ludovic Orban, îngrijorat de explozia prețurilor la materialele de construcții: „Am atras atenţia. Șantierele ar putea fi închise”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi-a arătat îngrijorarea faţă de creşterea „explozivă” a preţurilor la materialele de construcţii, el apreciind, joi, la Hunedoara, că există riscul ca şantierele să se închidă în două-trei luni, dacă Guvernul nu va modifica sistemul de indexare a valorii contractelor, în concordanţă cu situaţia reală din piaţă.

„Am atras atenţia, şi mă bucur că, în sfârşit, la nivelul coaliţiei, vocea mea a fost auzită şi s-a luat o decizie. Datorită creşterii preţurilor la materialele de construcţii, dacă nu se modifică prin ordonanţă de urgenţă sistemul de indexare a valorii contractelor, în două-trei luni toate şantierele vor fi închise. Asta este realitatea, eu vorbesc cu constructorii, am informaţii clare din piaţă. Nimeni n-o să-şi mai permită să lucreze în continuare în pierdere”, a declarat Ludovic Orban, citat de realitatea.net

„Constructorii care mai lucrează s-au aprovizionat înainte explozia preţurilor la materialele de construcţii. Cei care sunt obligaţi să se aprovizioneze acum cu toate materialele de construcţii, indiferent că e vorba de bitum, de fier, de beton, de agregate, lemn… Creşterile de preţuri sunt între 40% şi 110% şi au generat o situaţie în piaţă în care dacă nu se schimbă mecanismul de indexare a valorii contractului în funcţie de creşterea reală a preţului materialelor de construcţie, acest motor de creştere pe care noi l-am folosit din plin şi care a funcţionat pe perioada pandemiei se va gripa, dacă nu cumva se va bloca”, a arătat liderul PNL.

Sursa: Realitatea Financiara

6 COMENTARII

  1. I think the admin of this web site is truly working hard in favor of his site, since here every material
    is quality based material.

  2. Your means of telling everything in this piece of
    writing is actually fastidious, all can simply be aware of it, Thanks a lot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Numele tau