Lovitură pentru pensionarii care au lucrat în perioada studenției, anii de studii nu vor fi luați în calcul, ci doar perioada lucrată. Aceștia vor pierde punctele de stabilitate oferite pentru cei care au făcut o facultate la zi. 

Daniel Baciu: Pentru anii de facultate li se acordă un punctaj fix de 0,25% pentru fiecare an, iar pentru perioada în care a lucrat se acordă puncte efectiv de contributivitate care se raportează la salariul realizat în perioada respectivă.

ealitatea Plus: Deci pentru o persoană care are o perioadă variabilă de contributivitate, se adaugă și acest punctaj ca a facut facultatea la zi?

Daniel Baciu: Nu, se adaugă doar acele puncte din perioada în care a lucrat.

Șeful Casei de Pensii a spus, la Realitatea Plus, că pensionarii vor putea să-și ducă adeverințele de la angajatori la sediile caselor teritoriale în termen de șase luni de la 1 septembrie. 

„Daca vorbim despre adeverințe cu venituri brute, cu acele sporuri pe care le luăm în calcul, ele au termen 6 luni de la 1 septembrie să le facem, iar orice adeverință pe care o depune este o simplă recalculare pentru că avem foarte mulți pensionari care lucrează după pensionare și vin tot timpul la un interval de un an, unii la doi ani,  să-și adauge vechimea”, a mai spus șeful Casei Naționale de Pensii. 

Postarea virală care a încins spiritele: „Sunt o profesoară rea! Din prima zi le-am zis elevilor că nu au ce căuta la oră cu haine indecente, sau orice altă extravaganță”

Articolul precedentNou maxim istoric pentru aur. La cât a ajuns cotația
Articolul următorBanca Națională menține dobânda de politică monetară la 7%