Lovitură pentru artiştii independenţi, siliți să returneze statului aproape jumătate din indemnizaţia primită în perioada stării de urgenţă. Este vorba de suma de 4.072 de lei, reprezentând 75% din salariul mediu brut pe economie, potrivit Mediafax.

Ajutorul a fost acordat pentru a doua jumătate a lunii martie şi pentru lunile aprilie şi mai, iar ministrul Muncii la acea vreme, Violeta Alexandru, a anunţat că beneficiarii trebuie să returneze contribuțiile aferente sumei brute, adică CAS şi CASS.

Cumulate, toate aceste taxe şi impozite ajung la un total de 41,5% valoarea ajutorului brut primit, iar sumele trebuie achitate până în luna martie a acestui an.

Pentru mulți dintre beneficiari, problema este că activitatea lor nu a revenit la normal după încheierea stării de alertă, mai ales că o parte din restricții încă există, așa că se află în imposibilitatea de a returna sumele datorate.

Articolul precedentANRE o dă la întors. Consumatorii casnici pot schimba contractele de energie electrică până pe 31 martie
Articolul următorAlexandru A.: Teoria neștiinței. Sau cum ne îndepărtăm de la adevăr prin prostie – virusul care bate până și covidul