Legea obligă Guvernul României să construiască autostrada Moldovei și a fost adoptată de Parlament în 7 noiembrie. Ministerul Transporturilor trebuia ca în termen de 30 de zile de la promulgarea legii să organizeze licitația. Dar surpriză…

 

Lucrările la cea mai importantă autostradă din țara noastră, singura care are o lege specială, nu pot începe tocmai din cauza autorităților române, transmite Realitatea TV. Ministerul Transporturilor a avut la dispoziție o lună în care să deschidă licitația pentru Autostrada 8, dar nimic nu s-a întâmplat.

Șefii de la Transporturi dau acum vina pentru întârziere pe birocrația românească, în timp ce Moldova strigă cu disperare ”vrem autostradă”!

„Înainte de Crăciun, am trimis la ANAP documentația în vederea scoaterii la licitație a studiului de fezabilitate. ANAP ne-a trimis documentația înapoi pentru niște completări, iar mâine trimitem, din nou, documentația completată la ANAP. Dacă este validată, apoi o postăm în SEAP”, a declarat pentru Realitatea TV Alin șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Estimările specialiștilor arată că doar studiul de fezabilitate va fi gata peste doi ani.

Lucrările la viitoarea autostradă ar putea fi gata peste 10 ani, arată estimările CNAIR.

Articolul precedentConsiliul Cocurenței a amendat un retailer online
Articolul următorRomânia are cea mai scumpă energie electrică din regiune