Vara aceasta, bate vântul pe cea mai populară plajă din Constanța, indiferent de oră. Terasele din Mamaia sunt goale, iar proprietarii caută soluții să își mențină afacerile deschise. Prețurile mari, plajele lărgite și taxa de parcare sunt doar câteva motive care au dus la această situație.

Deși suntem la mijlocul sezonului estival, în Mamaia, plaja este pustie. Turiștii sunt dezamăgiți nu doar de prețurile mari, ci și de condițiile pe care le oferă litoralul românesc.

„Ce să vă zic… Plaja goală, sezlonguri goale. Atenție la picioare că, de când au refăcut-o, sunt numai scoici pe aici! Un metru de nisip până lângă apă”, spune un turist dezamăgit. 

În stațiune, mai mult de jumătate din numărul șezlongurilor sunt goale, iar umbrelele rămân închise. Proprietarii de terase sunt disperați si spun că sunt zile în care nu le trece nimeni pragul.

„În aceste condiții stațiunea suferă. În topul săptămânii, rezervările au scăzut drastic”, explic[ Iolanda Nanu, hotelier.

„Oamenii sunt mai chibzuiți, nu mai iau sejururi lungi”, spune și Răzvan Chițan, operator de plajă.
 
Prețurile mari și serviciile de slabă calitate i-au făcut pe români să aleagă destinațiile din alte țări. Iar odată cu ridicarea restricțiilor anti-Covid19, le este mai ușor să călătorească.

„Am găsit o Mamaie neîngrijită, părăsită, clădiri abandonate, mizerie multă.”, spune un turist. „Am constatat că plajele sunt goale. Oamenii au văzut, sunt dezamăgiți și merg în alte tari.”, explică alt turist.

Stațiunea Mamaia a avut de suferit imediat după ce toată plaja a fost lărgită, printr-un proiect de 1 miliard de euro finanțat cu bani europeni. Efectele dau bătăi de cap atât afaceriștilor, cât și turiștilor. Drumul lung până la apă, dar și taxa de 150 de lei pe zi pentru sezlonguri țin oamenii la distanță.

Turiştii care nu vor să plătească pentru şezlonguri, mai au o variantă, dar mai usturătoare la buzunar. Un operator privat din zona Mamaia Nord-Năvodari îi lasă pe oameni să își pună cearșaful lângă mare la prețul de 200 de lei pe zi.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentStare de URGENȚĂ energetică în Ungaria! Efectele războiului prelungit din Ucraina: prețuri crescute DRAMATIC
Articolul următorEuro se prăbușește și cade sub paritatea cu dolarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau