Ministrul propus la Telecomunicații spune că privatizarea Poștei Române a eşuat în 2015 şi acum listarea ar fi o soluţie. „Pentru mine, cuvântul privatizare bate mai mult spre Moscova, listarea vine de la Bruxelles şi vă rog să vorbim despre listare”, a declarat la audieri Lucian Bode.

 

Listarea Poştei Române ar fi o soluţie, însă acest lucru nu se va întâmpla în acest an, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament, Lucian Bode, ministrul propus pentru Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

„Vorbim de o companie cu 25.000 de angajaţi la care cheltuielile cu salariile reprezintă 76% din totalul veniturilor. Poşta Română are datorii în acest moment de 257 de milioane de lei, privatizarea a eşuat în 2015 şi vă spun foarte ferm că listarea ar fi o soluţie. Pentru mine, cuvântul privatizare bate mai mult spre Moscova, listarea vine de la Bruxelles şi vă rog să vorbim despre listare… 42% din cifra de afaceri o reprezintă distribuţia pensiilor. Ce se întâmplă dacă, în câţiva ani de zile, pensiile vor fi acordate prin virament bancar, pe card? Vom rămâne fără obiectul muncii. Poşta Română, din păcate, a pierdut în ultimii ani marile contracte de servicii poştale cu Electrica, Orange, Telekom la un leu diferenţă”, a spus Bode.

Oficialul a menţionat, ulterior audierilor, la declaraţiile acordate mass media, că privatizarea Poştei Române „este exclusă în acest an”.

Pe de altă parte, referitor la prevederile Ordonanţei 114 ce taxează companiile din telecomunicaţii cu 10% din cifra de afaceri, Lucian Bode a afirmat în faţa deputaţilor şi senatorilor că „o intervenţie brutală a Guvernului în a legifera de pe o zi pe alta nu se va repeta în guvernarea noastră”

„În legătură cu abrogarea articolului 85 din Ordonanţa 114 privind amenda de 10% din cifra de afaceri, din punctul meu de vedere este nevoie de predictibilitate şi încredere. O intervenţie brutală a Guvernului în a legifera de pe o zi pe alta nu se va repeta în guvernarea noastră. De asemenea, ştiu că avem o Ordonanţă în dezbatere în legătură cu autorizarea în domeniul comunicaţiilor, dar aceasta trebuie simplificată şi sunt un susţinător al acestui demers şi aştept să văd care sunt inputurile pe care le-am primit în această perioadă de dezbatere şi fiţi convinşi că simplificarea este cuvântul de ordine ce va fi în atenţia mea”, a subliniat ministrul propus pentru portofoliul la Transporturi, Infrastructură şi Comunicaţii.

Lucian Bode a menţionat, totodată, legat de facilităţile fiscale acordate angajaţilor din IT, că „nicio categorie profesională nu o să fie impozitată fără o consultare reală şi aprofundată a impactului”, precum şi faptul că „veniturile românilor vor creşte, nu vor scădea”.

Parlamentarii din comisiile reunite de specialitate au avizat favorabil, miercuri, nominalizarea lui Lucian Bode pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Deputaţii din Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură, respectiv Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, precum şi senatorii din Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură, respectiv Comisia pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei s-au exprimat cu 31 de voturi pentru, un vot împotrivă şi 10 abţineri.

Articolul precedentPesta porcină din China majorează preţul cârnaţilor în Germania
Articolul următorASF a aprobat majorarea de capital la Electrica