Liberalizarea pieței energiei pare a fi un eșec. În prezent, aproape că nu există pe piață oferte mai bune decât cele din serviciul universal, la care sunt în continuare racordați aproape 4 milioane de români. Acești consumatori sunt însă puși acum în fața unei decizii extrem de dificile, potrivit Realitatea Plus.

Prețurile energiei electrice au crescut extrem de mult de la 1 ianuarie. În continuare, serviciul universal, la care sunt racordați aproape 4.000.000 de români, are cele mai bune prețuri de pe piață, cu excepția unui singur furnizor. În acest context, oamenii sunt reticenți să mai iasă pe piața concurențială.

Mecanismele compensării și plafonării vor expira în luna aprilie. Consumatorii sunt puși în situația de a lua o decizie extrem de grea, aceștia trebuie fie să rămână în continuare la serviciul universal cu riscul ca din luna aprilie să plătească facturi de două ori mai mari, fie să iasă acum pe piața concurențială să își aleagă un furnizor cu un preț mai mare, însă mai puțin decât ar plăti în luna aprilie, după ce expiră compensările.

Articolul precedentDecembrie, luna cu inflație record în zona euro, peste estimările economiștilor. Energia și serviciile, principala cauză
Articolul următor1 milion de lei pentru instruirea șefilor la stat