Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat, despre noua lege a pensiilor, că a lucrat cu cei din minister şi de la Casa de Pensii şi a înaintat coaliţiei trei variante de discuţii, iar până la finalul sesiunii parlamentare vor avea un draft.

Ministrul Muncii a precizat că este exclus ca noua lege să ducă la scăderea pensiilor şi a precizat că elementele de noutate vor viza în primul rând rezolvarea inechităţilor

Oficialul a precizat, despre noua lege a pensiilor, că ”deja prin colaborarea cu colegii din Casa de Pensii şi din Ministerul Muncii a înaintat coaliţiei trei variante de discuţii. 

”Vom avea o discuţie şi în coaliţie şi voi înainta către Banca Mondială studiul de impact pentru ca apoi să continuăm discuţiile cu Comisia Europeană”, a precizat ministrul, arătând că până la finalul sesiunii parlamentare, în vară, vor avea un draft dar nu ştie dacă va trece în sesiunea asta, pentru că este jalon în cererea de plată numărul 3.

Despre o scădere a pensiilor, prin noua lege, ministrul a răspuns: Exclus! Budăi a arătat că ce va aduce nou legea pensiilor va fi ”în primul şi în primul rând rezolvarea inechităţilor, după care anumite perioade contributive care au fost cu sporuri nepermanente”.

Articolul precedentCâştigul salarial mediu a crescut în februarie. Unde s-au înrergistrat valorile cele mai mari
Articolul următorRatele românilor, în continuă creștere – Cât vom ajunge să plătim

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau