Guvernul a aprobat, joi, modificările la Legea 55/2020 care includ sancţiunea complementară a suspendării activităţii pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

”Guvernul a aprobat modificările la Legea 55, proiectul de lege care merge în Parlamentul României. Este vorba despre acea prevedere prin care operatorii economici care nu respectă legislaţia în vigoare, ştiţi foarte bine despre ce este vorba, pot să fie închişi pe o perioadă scurtă la început şi, după aceea, pe o perioadă mai lungă. Este nevoie de efortul tuturor în această perioadă”, a declarat premierul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Potrivit proiectului de lege, care modifică şi completează Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, dacă la același sediu, principal sau secundar, se constată repetarea încălcării regulilor în 15 zile de la prima abatere, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, se va închiderea temporară pe o durată de 15 zile a sediului în care operatorul economic desfăşoară activitatea fără respectarea condiţiilor stabilite.

Prin proiectul de lege se stabileşte și că plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii nu suspendă executarea sancţiunilor contravenţionale complementare aplicate, potrivit Agerpres. 

Articolul precedentBanca Națională, avertisment despre criptomonede: „Un activ speculativ, foarte volatil şi extrem de riscant”
Articolul următorVIDEO Culisele statului paralel | Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, un proiect DISTRUS de nepăsare. Misterul milionului de euro