Scandalul achiziției vaccinurilor anti-COVID a ajuns la Parchetul European. Instituția condusă de Laura Codruța Kovesi investighează negocierile pentru achiziția serurilor, negocieri purtate între șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful Pfizer, Albert Bourla.

Instituția condusă de Laura Codruța Kovesi a preluat de la procurorii belgieni ancheta care o investighează pe Ursula von der Leyen pentru „interferență în funcțiile publice, distrugerea de SMS-uri, corupție și conflict de interese”, potrivit unor documente legale consultate de POLITICO și de un purtător de cuvânt al parchetului din Liège, relatează HotNews.ro.

În timp ce procurorii europeni investighează presupuse infracțiuni penale, nimeni nu a fost încă acuzat în legătură cu acest caz.

Ancheta inițială a autorităților belgiene a fost deschisă la începutul anului 2023, după o plângere penală depusă de lobbyistul local Frédéric Baldan, care avea legături cu un grup vaccino-sceptic. Ulterior, i s-au alăturat guvernele ungar și polonez – deși acesta din urmă este în curs de a-și retrage plângerea după victoria în alegeri a coaliției pro-UE condusă de Donald Tusk, a declarat pentru POLITICO un purtător de cuvânt al guvernului polonez.

FRAUDĂ uriașă, anchetată de Parchetul condus de Kovesi! Sunt vizați funcționari din Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați și ai ANR

Articolul precedentZeci de mii de români care stau la casă pot beneficia de un nou sprijin financiar. Cre trebuie să facă?
Articolul următorGuvernul pregătește o nouă plafonare a prețurilor. Produsele care vor fi adăugate pe listă