KMG International NV vrea un pachet suplimentar din acțiunile Rompetrol Rafinare

Doi muncitori discuta la rafinaria Petromidia a Rompetrol, in Navodari, judetul Constanta, marti, 7 aprilie 2015. ADRIAN BOIOGLU / MEDIAFAX FOTO

Compania petrolieră KMG International NV, fostul Rompetrol Group, subsidiară a grupului kazah KazMunayGas, a anunţat că își menține intenția de a cumpăra un pachet suplimentar de 26,7% din acţiunile Rompetrol Rafinare S.A. de la Guvernul României, potrivit agenției Reuters.

KazMunayGas deţine deja 54,63% din acţiunile Rompetrol Rafinare S.A. priv KMG International NV, în timp ce Guvernul României deţine un pachet de 44,68%.

Rompetrol Rafinare S.A. deţine rafinăriile Petromidia şi Vega precum şi Rompetrol Petrochemicals.

În 2013, KazMunayGas şi statul român au convenit că grupul kazah va achiziţiona un pachet suplimentar de 26,7% din acţiunile Rompetrol Rafinare pentru 200 milioane de dolari şi va înfiinţa un fond de investiţii cu un capital de 150 milioane de dolari şi active în valoare de până la un miliard de dolari.

„Memorandumul din 2013 este încă în vigoare. Lucrările pentru înfiinţarea unui fond comun de investiţii şi achiziţionarea acţiunile de la Guvernul României sunt în derulare”, a informat KMG International. Compania a adăugat că intenţionează să finalizeze aceste obiective în 2018-2019.

Deţinută integral de compania petrolieră KazMunayGas din Kazahstan, KazMunayGaz International este prezent în 11 ţări şi deţine rafinăriile Petromidia Năvodari (cea mai mare unitate de profil din România) şi Vega Ploieşti (cea mai veche rafinărie în funcţiune), dar şi reţele de distribuţie de carburanţi (Rompetrol) în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franţa şi Spania.

Articolul precedentExcedentul record raportat în iunie de China toarnă gaz pe focul războiului cu SUA
Articolul următorRomânia a semnat Cartea Vamală Europeană

Comments are closed.