Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prelungește mandatele unor membri ai Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, transmite Administraţia Prezidenţială. Printre cei care beneficiază de prelungirea mandatului se află chiar președintele instituției Dumitru Chiriță, susținut de PSD.

egea prevede prelungirea mandatelor membrilor Comitetului de reglementare al ANRE pentru șase luni. Este vorba de mandatele a 4 dintre cei 7 membri care alcătuiesc Comitetul de reglementare al ANRE, inclusiv cel al președintelui Dumitru Chiriță, susținut de PSD.

La sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, Guvernul a dat o Ordonanță de urgență privind prelungirea mandatelor celor 4 conducători ai ANRE pe motiv că astfel se asigură funcționarea normală „în condițiile crizei energetice fără precedent cu care se confruntă statele europene”.

„Astfel, ținând cont de imperativul asigurării continuității actului de conducere și reglementare la nivelul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei și având în vedere consecințele negative deosebite ale neadoptării prezentului proiect de act normativ, constând în imposibilitatea funcționării unei instituții esențiale de interes național în sectorul energiei electrice, termice și al gazelor naturale, în considerarea faptului că acestea constituie situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, se propune adoptarea prezentei ordonanțe de urgență.”, motiva Guvernul.

Proiectul a trecut fără probleme de Parlament și a ajuns pe masa președintelui, pentru promulgare.

Articolul precedentRomânii cu pensii peste 4.000 de lei vor primi în ianuarie sumele calculate greșit. Ce explicații are ministrul Muncii
Articolul următorSURSE. Guvernul vrea să reducă subvenția pentru cazarea și masa refugiaților din Ucraina