Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul Altex, cel mai mare retailer local electroIT, a înființat un joint-venture cu taiwanezii de la Promate, producător al unei game extinse de accesorii IT&C, care va distribui brandul în Europa Centrală și de Est.

Potrivit datelor remise Profit.ro, Promate Europe SRL mizează pe afaceri de 50 de milioane de euro într-un interval de 5 ani.

“Pentru următorii 2-3 ani, așteptăm o cifră de afaceri pentru Promate Europe de aproximativ 15 milioane de euro și un business de până la 50 de milioane de euro în următorii 5 ani, prin implementarea strategiei de diversificare a gamei brandului taiwanez și extinderea portofoliului cu branduri noi. În ceea ce privește ponderea României în total cifră de afaceri, estimăm o dezvoltare rapidă a business-ului Promate în celelalte țări, astfel încât piața locală va genera aproximativ 30% din business-ul total al Promate Europe SRL”, a declarat pentru Profit.ro directorul general al Complet Electro Serv (CES), Cristian Cămară.

CES este controlată de Altex. El spune că obiectivul Promate este de a răspunde nevoilor consumatorilor cu soluții creative și viabile în zona digital entertainment și personal computing.

Brandul Promate este prezent în aproximativ 100 de teritorii, având entități distincte care coordonează distribuția regională, precum cea din Marea Britanie, China, Dubai, Filipine și Mexic, iar anul acesta se va deschide, pe lângă entitatea din România, și cea din Statele Unite ale Americii”, a afirmat șeful CES.

Promate acoperă o gamă diversă de accesorii IT&C precum acumulatori pentru telefoane inteligente, baterii externe, periferice IT, căști și boxe, precum și gadgeturi pentru mașină sau accesorii din categoria genți laptop, huse telefon etc.

“Gama de produse din portofoliul Promate Europe este diversificată, având în componență peste 1.000 de repere unice, cu prețuri cuprinse între 2 și 500 euro și care acoperă categorii de clienți precum business, sport, copii, fashion, gaming”, a mai spus Cămară.

În prezent, produsele Promate sunt disponbile la vânzare în rețelele de magazine Altex și Media Galaxy și pe eMag Marketplace. O gamă redusă ca diversitate, dar adaptată profilului de business C&C, este comercializată și în rețelele Real, Selgros și la alți retaileri.

“În magazinele online Altex si Media Galaxy, brandul Promate se găsește într-o ofertă de aproximativ 700 de coduri unice și estimez extinderea gamei până la aproximativ 1.000 de produse până la finele anului”, a arătat Cămară. Cu sediul în Voluntari (județul Ilfov), Promate Europe SRL este controlată de Dan Ostahie.

Pentru primul an de activitate, bugetul de investiții (inclusiv fondul de marfă) se ridică la aproximativ două milioane de euro.

Articolul precedentAFI Europe România negociază refinanțarea cu 300 de milioane de euro a centrului comercial
Articolul următor50 de milioane de tone de fructe și legume din Europa sunt aruncate la coș, anual

Comments are closed.