Susținere surpriză pentru Mugur Isărescu, care declanșează un scandal în interiorul coaliției de guvernare PSD-ALDE.

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că ALDE susţine candidatura lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR, transmite Agerpres.

„Domnul Isărescu beneficiază de sprijinul ALDE. Din partea ALDE nu au existat poziţii, ci un singur coleg care este consecvent cu poziţia lui. Nu-i împărtăşesc punctul de vedere. În ceea ce priveşte poziţia PSD, vă rog să-i chestionaţi pe reprezentanţii PSD”, a precizat Tăriceanu, la Parlament.

Liderul ALDE s-a referit la poziția lui Daniel Zamfir, un critic înverșunat al guvernatorului BNR.

a adăugat că nu partidele fac propuneri de candidaturi.

„Nu sunt partidele cele care fac propuneri de candidaturi, candidaturile se propun individual şi fiecare parlamentar, respectând disciplina de grup, votează. Vă pot spune foarte clar: colegii mei din ALDE vor susţine candidatura domnului Mugur Isărescu la votul care va avea loc în Parlament”, a dat asigurări Tăriceanu.

Precizările lui Tăriceanu au venit în contextul unei întrebări referitoare la modul în care se poziţionează ALDE, având în vedere că Mugur Isărescu este contestat de mai mulţi parlamentari din coaliţie.

Susținerea lui Isărescu pentru un nou mandat la BNR ar reprezintă o schimbare radicală de optică a PSD, care în mandatul de președinte al lui Liviu Dragnea îl transformase pe guvernatorul Băncii Centrale într-o țintă predilectă a atacurilor politice. Unul dintre criticii cei mai acerbi ai acestuia a fost Darius Vâlcov, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, care a fost concediat însă de Viorica Dăncilă din postul de consilier pe probleme economice.

Articolul precedentRata de adoptare a serviciilor FinTech a crescut la 64% la nivel global
Articolul următor„În ce lege scrie că BNR trebuie să facă speculații cu aurul?” Banca centrală acuză „populismul”