Isărescu susține că România are o stabilitate financiară robustă, dar se raportează la trecut

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a dat asigurări, vineri, că ”România are o stabilitate financiară robustă”.

”În toată perioada 2015 – 2016 am avut inflație negativă. Acest lucru este clar, România are o stabilitate financiară robustă”, a spus guvernatorul, cu ocazia prezentării Raportului anual al BNR pentru 2017.

Vorbind despre rezerva de aur a țării, Isărescu a explicat că și aceasta contribuie la menținerea unei bune stabilități financiare.

„Aurul din rezerva României este păstrat în Banca Angliei, un custode solid din toate punctele de vedere. Plasarea în arbitraj sau în diverse operaţiuni pe pieţele internaţionale prezintă riscuri, având în vedere evoluţiile globale, astfel că am considerat că nu este oportun să efectuăm astfel de plasamente. Deci nu am făcut şi nici măcar nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul la păcănele, cum a spus recent un… personaj”, a spus Mugur Isărescu, pe de altă parte.

Un capitol din Raport se referă la evoluţia rezervei de aur a României în, arătând că aceasta a crescut cu 30 de tone între anii 1989 şi 2000, după care s-a menţinut constantă, greutatea totală actuală fiind de 307,3 tone.

Articolul precedentTeodorovici, la raport în fața mediului de afaceri – Crearea unui cadru fiscal predictibil
Articolul următorFondul american J.C. Flowers a finalizat preluarea Piraeus Bank România

Comments are closed.