Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, a venit cu o primă reacție în plină anchetă a Consiliului Concurenței la cele zece bănci implicate în calcului indicelui ROBOR. Vin vești proaste de la BNR și pentru cei care au credite legate de IRCC: indicele se va apropia de ROBOR.

Mugur Isărescu spune că perioada dobânzilor a trecut, iar ancheta va stabili dacă a fost sau nu artificială creșterea indicelui. Mai mult, guvernatorul susține că indicele ROBOR a devenit un indicator cu putere socială.

Guvernatorul BNR este de părere că o discuție între bănci este una normală. Isărescu a declarat că acțiunile de control făcute de Consiliul Concurenței sunt normale și că trebuie așteptat rezultatul acestora.

„O înțelegere în piață este corectă. Cum vrei să stabilească ROBOR-ul, prin telepatie? De asta și investigația Consiliului Concurenței este normală”, a declarat Isărescu, în cadrul unei conferințe de presă organizată de BNR.

Acesta a spus că ROBOR la 3 luni a devenit vedetă în ultima perioadă, iar că din funcția lui monetar a căpătat o funcție socială.

„Nu tot ROBOR-ul a ajuns vedetă, ziariștii l-au făcut vedetă pe cel la 3 luni. Uitați cum un ROBOR cu funcție monetară a căpătat o funcție socială”, a subliniat guvernatorul BNR. 

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Prăbușirea uzinei care vindea tractoare pe tot mapamondul
Articolul următorMașini de lux pentru deputați, în plină criză

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau