Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a ironizat campania intensă a alianţei de Guvernare împotriva indicelui ROBOR şi a afirmat că nu exclus ca noul indice introdus de Guvern să depăşească ROBOR.

„Sunt doi indicatori diferiţi. ROBOR a fost demonizat. Orice indicator are valoare cât e credibil. Dacă îl calci în picioare şi îl ţii numai în pumni, îşi pierde din credibilitate. ROBOR la 3 luni va fi mai mare decât IRCC, dar nu foarte mult. Şi s-a dovedit acest lucru. Dacă inflaţia „vine în jos” ROBOR va fi mai mic decât IRCC. Vom trăi şi vom vedea”, a spus Isărescu, citat de ziare.com.

Guvernatorul BNR a mai precizat că incertitudinile şi riscurile pe piaţa bancară internă continuă să existe şi sunt cauzate de ultimele măsuri ale Guvernului privind taxarea activele bancare şi introduicerea noului indice IRCC la calcularea ratelor pentru creditele în lei.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a sustinut o declaratie de presa in care a prezentat detalii despre decizia Consiliul de administraţie al Băncii Centrale de a menţine rata de politică monetară la 2,50% pe an. Este a opta sedinţă consecutiv în care BNR păstrează neschimbată dobânda cheie.

Articolul precedentGuvernul Dăncilă împinge din greu la PIB-ul altor țări din Europa de Est
Articolul următorANAF a majorat semnificativ suma minimă pentru popriri