Investitorii îl urăsc pe Elon Musk, dar nu pot trăi fără acțiunile Tesla

Țintă a tirurilor din partea jucătorilor pe piața de capital americană și a sancțiunilor dictate de SEC, fostul președinte al Boardului Tesla, Elon Musk, continuă să aibă efectul unui drog asupra investitorilor, care nu au renunțat la tranzacțiile cu acțiuni Tesla.

Acţiunile Tesla au înregistrat un boom înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare de luni, după ce fondatorul companiei, Elon Musk, a primit aprobarea organelor de reglementare de a rămâne în poziţia de executiv al companiei şi a reasigurat investitorii că el va conduce în continuare proiectele companiei, potrivit Bloomberg, citat de ZF.https://www.zf.ro

În urma acordului încheiat cu SEC-ul, atât Musk, cât şi compania vor plăti fiecare câte o penalizare de 20 de milioane de dolari, iar Musk va fi înlăturat din poziţia de preşedinte al board-ului, cel puţin pentru următorii trei ani.

SEC-ul a încercat iniţial să îl elimine pe Musk atât din poziţia de preşedinte cât şi din cea de executiv pe fondul degringoladei generate pe piaţă de declaraţiile sale cu privire la o potenţială delistare a Tesla de pe Nasdaq.

Astfel, luni la ora 13.20, înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare, acţiunile Tesla erau în creştere cu 16%, la 307,2 dolari per acţiune, după ce au închis şedinţa de vineri cu o scădere de 13,9%, la preţul de 264,7 dolari per acţiune.

Momentan, investitorii aşteaptă ca Elon Musk să livreze pe ţintele de producţie până la sfârşitul celui de-al treilea trimestru, care se termină duminică la miezul nopţii.

 

Articolul precedentRezervele valutare ale României au crescut în septembrie cu 361 milioane euro
Articolul următorAvertisment de la Comisia Europeană: România riscă să piardă finanțări de 800 milioane euro

Comments are closed.