Investiții în creștere pentru Transelectrica

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează publicul investitor interesat despre finalizarea celei de-a doua etape a proiectului de retehnologizare a Stației de Transformare 400/110/20 kV Tulcea Vest, conform unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori București.

Investiția, în valoare totala de 100 de milioane de lei, face parte dintr-o serie mai lungă de proiecte finalizate, aflate in curs de execuție sau care urmează să fie demarate de Transelectrica în zona Dobrogei, menite să crească siguranța în funcționare a Sistemului Electroenergetic National și să contribuie la integrarea energiei din surse regenerabile.

Stația 400/110/20 kV Tulcea Vest este un nod important în rețeaua electrica de transport, fiind sursa de alimentare cu energie electrica a municipiului Tulcea, a platformei industriale ce cuprinde in principal ALUM Tulcea si Șantierul naval Tulcea. Retehnologizarea Stației Tulcea Vest contribuie la creșterea siguranței în funcționare SEN in zona de sud-est prin introducerea echipamentelor noi de înalta performanta tehnologica, precum și la scăderea riscului în alimentarea Dobrogei cu energie electrica. Procesul de retehnologizare al stației s-a desfășurat în doua etape: prima etapă în perioada 2013-2015 și cea de-a doua etapă în perioada 2017-2018.

“Dobrogea este un pol al producției de energie electrică din România, o zonă strategică din punctul de vedere al producției de energie electrica din România care asigura aproximativ 30% din totalul producției, fiind a doua zonă după Oltenia. De aceea, Transelectrica își concentrează importante eforturi investiționale în aceasta zonă privind modernizarea, retehnologizarea și, mai ales, dezvoltarea rețelei electrice de transport”, a declarat Adrian Constantin RUSU, Director General Executiv, Președinte al Directoratului Transelectrica.

Dobrogea este o zona strategica din punct de vedere al producției de energie electrică, astfel încât Transelectrica se implică activ și continuu în modernizarea și dezvoltarea rețelei electrice de transport pentru creșterea siguranței în funcționare a Sistemului Electroenergetic.

În acest sens, Transelectrica a finalizat, în ultima perioadă, are în execuție și in curs de demarare a lucrărilor un număr de șase proiecte majore cu o valoare totala de peste 390 de milioane de lei.

Din punctul de vedere al activității bursiere, Transelectrica a închis sesiunea de marți la 23,5 lei pe acțiune, în scădere cu 0,63% pe o piață aflată, în general, în staționare.

Graficul zilnic al Transelectrica, sursa: tradingeconomics.com 

De la începutul anului, cotația Transelectrica a scăzut cu 4,28%, de la 24,55 de lei pe acțiune. Compania are, în prezent, o capitalizare bursieră de peste 1,7 miliarde de lei.

Articolul precedentBombă în lumea fashion-ului: Se vinde Versace (VIDEO)
Articolul următorGuvernul pregătește o hotărâre pentru creșterea la 2.050 lei a salariului minim

Comments are closed.