Assen Hristov, președintele Consiliului de Supraveghere al Eurohold, acționarul majoritar al Euroins România, susține că este destul de greu de spus cine dorește să scoată grupul de pe piața asigurărilor, dar că în spate se află și interesele ASF. În exclusivitate la Realitatea Plus, Hristov a afirmat că „sunt niște oameni de la ASF care au interes să ne scoată de pe piață”.

eporter: Cum de s-a ajuns la situația de insolvență în cazul Euroins? A fost acest lucru declanșat de persoane interesate să scoată Euroins de pe piața asigurărilor? 

Assen Hristov: Este destul de greu de spus cine dorește să scoată Euroins de pe piața asigurărilor, dintre concurenții noștri, dar da, aceștia sunt câștigători direcți. Este companie de reasigurare care s-a retras imediat din contractul de reasigurare, chiar și Allianz s-a retras, Generali s-a retras, așa că au niște profituri din asta. Și bineînțeles că sunt câțiva jucători noi pe piață, conform ASF, sau care poate vor veni, și care bineînțeles că pot lua niște cote din piața românească. Pe ce preț și cum vor servi jucătorii români, nimeni nu poate spune. 



Reporter: Puteți pronunța numele persoanelor din ASF sau din alte instituții ale statului român care v-au cerut să acționați în mod economic împotriva voinței companiei dumneavoastră?

Assen Hristov: În acest moment, sunt niște oameni de la ASF care au interes să ne scoată de pe piață, iar acești oameni sunt, așa cum am mai spus de multe ori, într-un grup în jurul dlui. Roșu, dlui. Ștefănescu, dlui. Golovatic, desigur însuși dl. Roșu, și care din anumite motive doresc ca societatea noastră să fie scoasă din piață. Nu din cauza… cum se spune, a vreunei condiții a pieței sau pentru că nu îndeplinim unii dintre indicatorii financiari, ci din motive personale, dar nu putem să mai discutăm despre asta. În același timp, așa cum ne așteptam, au pus presiune asupra noastră în ultimii trei ani, începând cu momentul în care, în special dl. Roșu, ne-au cerut să cumpărăm portofoliul City Insurance pe un euro. 



Reporter: De ce credeți că Guvernul, Parlamentul, ASF, FGA nu răspund solicitării de a avea discuții pentru a găsi soluția corectă, convenabilă tuturor părților?

Assen Hristov: În același timp, de ce alte instituții din România nu răspund propunerii noastre pe care am făcut-o împreună cu Eurohold și BERD, de a transfera portofoliul către compania bulgară de reasigurare și de a lucra în baza Freedom of Services. Nu știm care este motivul pentru care atâtea autorități precum Guvernul, precum ASF, nu vor să răspundă, e ciudat, dar poate că au alte priorități, pentru activitatea lor, poate că au ceva mult, mult mai important decât economisirea banilor asiguraților români. 



Reporter: Mergând mai departe, ce veți face? Intenționați să vă adresați justiției internaționale? 

Assen Hristov: În acest moment, pentru că nimeni nu este interesat de propunerea noastră, bineînțeles, ne simțim, suntem jigniți, facem un apel la justiția română pentru tot ceea ce s-a întâmplat. Credem pe deplin în acest demers, credem cu adevărat în justiția română și sper că va lua decizia corectă. Bineînțeles, acest lucru ar trebui făcut într-o perioadă scurtă de timp pentru că dacă nu se va întâmpla nimic, societatea va avea necazuri oricum după acest episod și investiția noastră va avea probleme. Cum se va întâmpla aceasta în viitor, vom decide împreună cu ceilalți acționari. Poate vom da în judecată statul român, depinde ce se va întâmpla, dar vreau din nou să spun că noi avem deplină încredere în justiția românească. 

https://www.youtube.com/watch?v=G1RT6Dd2Y_s

Articolul precedentCum SE RETURNEAZĂ fostele taxe auto? Ce documente sunt necesare și unde se depun
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Bugetarii de lux ai României, puși să aleagă între pensiile imense și salariile babane