Producţia industrială (serie brută) a României a coborât, în primele zece luni ale anului, cu 11%, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, respectiv cu 11,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică  (INS) publicate luni.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 11%, din cauza scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-12%), industria extractivă (-10,5%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,3%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, a scăzut cu 11,5%, ca urmare a scăderilor din industria prelucrătoare (-12,4%), industria extractivă (-10%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,9%).

Conform INS, în luna octombrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 3,2%, ca efect al creşterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+ 4,8%), industria prelucrătoare (+3%) şi industria extractivă (+1,4%).

Imagine

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut faţă de luna precedentă cu 2,1%. Industria prelucrătoare a crescut cu 2,6%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 3,2%, respectiv cu 1%.

De asemenea, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 1,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria extractivă (-9,0%), industria prelucrătoare (-1,0%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,2%, datorită creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+1,6%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,7%). Industria extractivă a scăzut cu 9%. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentAlexandru Slusari: „Există un risc serios că salariile și pensiile pentru decembrie-ianuarie vor fi achitate cu rețineri”
Articolul următorCHECK-IN. Cea mai friguroasă capitală europeană. Zeci de mii de bucureșteni, în frig

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau