ING Bank România a obţinut un profit net de 385 milioane lei în prima jumătate a anului 2019, în creştere cu 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

 

Profitul brut a ajuns la 451 milioane lei în prima jumătate a anului 2019, cu 16% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul creşterii comerciale puternice şi continue. Veniturile au crescut cu 15%, până la 1,005 miliarde de lei, ca rezultat al volumelor crescute şi al evoluţiei pozitive a marjelor.

Costurile operaţionale s-au majorat cu 6 milioane lei, sau 1%, până la 451 milioane lei. Excluzând cheltuielile extraordinare din prima jumătate a anului trecut, costurile mai ridicate din anul curent au fost reprezentate de creşteri salariale şi extinderea echipei ING în zonele de digitalizare, dezvoltare a afacerilor şi riscul non-financiar.

Costurile de risc s-au ridicat la 103 milioane lei, creşterile fiind vizibile, în principal, în portofoliul de Retail.

Portofoliul de credite ING continuă tendinţa ascendentă în 2019, cu o creştere de 4,1 miliarde lei faţă de sfârşitul primei jumătăţi a anului 2018, la 27,3 miliarde lei, în contextul majorării cu peste 10% a portofoliului pentru toate liniile de business. Portofoliul de credite a crescut cu 6% comparativ cu sfârşitul anului 2018.

Potrivit băncii, distribuţia creditării rămâne echilibrată între segmentul companiilor şi al persoanelor fizice, cu 58% din portofoliu fiind reprezentat de persoane fizice. Portofoliul de împrumuturi pentru Mid-Corporate şi IMM-uri a crescut cu 13%, faţă de sfârşitul primei jumătăţi a anului 2018, datorită unei oferte competitive de produse şi uşurinţei de a le accesa prin intermediul platformei ING Business.

Cota de piaţă pe partea de credite a crescut la 10,4%, reprezentând un avans de 1,4 puncte procentuale comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Rata creditelor neperformante a ajuns la 3,3% la sfârşitul lunii iunie 2019, înregistrând o uşoară creştere de la 3,2% la sfârşitul anului 2018, însă se situează, în continuare, mult sub media pieţei.

Articolul precedentProiect. Ar putea scădea tarifele la mobil cu 10%
Articolul următorEuro a coborât spre 4,72 lei. Preţul aurului a stabilit un nou nivel record